Här är våra områden

Viskaforshem äger och förvaltar drygt 550 bostäder. Vi erbjuder dig trygga och bra boendealternativ med fördelaktiga hyror på tre orter längs Viskans dalgång.

Rydboholm

Rydboholm är den första orten man kommer till när man åker från Borås söderut längs Viskan, cirka 6 minuters bilväg från Borås. Från Rydboholm är det ca tre minuters bilväg till Viskafors. I Rydboholm har Viskaforshem bostäder i tre områden.

Ängsjöparken

I Ängsjöparken har Viskaforshem 30 st 2- 5-rums radhuslägenheter i ett eller två plan med egen uteplats och trädgård, de flesta i söderläge. Ängsjöparken ligger med naturen inpå knuten nära dagis, lekplats och busshållplats. Eftersom Ängsjöparken har en förskola på området och inte har någon genomfartstrafik är det ett mycket barnvänligt läge.

Villagatan

På Villagatan i Rydboholm har Viskaforshem 49 lägenheter i storlek varierande mellan 1 rok och 4 rok. Alla lägenheter här har generösa inglasade balkonger, ett fåtal lägenheter har uteplatser i söderläge. En fin och nyuppförd lekplats ligger mellan husen. Området ligger med utsikt över Viskan och parken nedanför. Från Villagatan är det nära till buss och dagis. Ingen biltrafik i området. Nära till fina naturupplevelser och den historiska industrimiljön i Rydboholm.

Rydboström

På Rydboströmsområdet har Viskaforshem 28 lägenheter som ligger i en naturskön sluttning med söderläge ner mot Viskan. De flesta lägenheterna här är på 2 rok, nästan alla har inglasade balkonger. Husen har historiska anor och byggdes som bostäder för Rydboholmsbolagets anställda.

Viskafors

Torget är centralpunkten i Viskafors. Här finns affär, café, bibliotek, bowlinghall, skola, dagis, fritidsgård, idrottshall och samlingslokaler. Här arrangeras också Julmarknad, Augustifest, Trädgårdsdagar och öppet husdagar då hela bygden samlas, träffas och trivs. På Torget ligger också Viskaforshems kontor. Närheten till Borås – bara tio minuter med bil kompletterat med bra buss- och tågförbindelser – lockar många inflyttare. I Viskafors har Viskaforshem bostäder i fem områden:

Ryttaren

Strax norr om Viskafors centrum mellan riksvägen och den glittrande Viskan ligger Ryttaren med 48 lägenheter, samtliga med 2 rok och inglasade balkonger. Ryttaren byggdes ursprungligen som bostäder för de anställda i textilindustrin och är ett bostadshistoriskt intressant område med närhet både till centrum och till naturen.

Herrgården

Centralt i Viskafors centrum ligger Herrgården med 120 lägenheter med 1 till 5 rok. Husen är i två och tre plan och alla lägenheter på Herrgården har sedan ombyggnaden 2013 antingen uteplats eller balkong, de flesta med inglasning. Herrgårdsområdet har stora gröna ytor och lekplatser och ligger alldels intill Torget i Viskafors med dess service och möjligheter. Det är också nära till förskola och skola från Herrgården.

Källeberg

På höjden ovanför stationen och Viskan har Viskaforshem 77 lägenheter med 1-5 rok. Även på Källebergsområdet har många av husen byggts om på senare år och förutom förbättringar på tak och fasader her de fått rymliga och inglasade uterum. På Källeberg finns också två äldre och nyrenoverade träfastigheter med 10 lägenheter i varje i ett parkliknande område med stora grönytor. Källeberg ligger också nära till riksvägen och till buss/station.

Pumpkällehagen

Ett av Viskaforshems nyaste områden är Pumpkällehagen, strax öster om centrum. Här byggdes i början på 2000-talet 18 villor med hyresrätt i två etapper. Husen är så kallade passivhus och byggda för att förbruka minimalt med värme samtidigt som de skall ge sina hyresgäster ett villaboende av högsta klass med högt ställda krav på material och utformning. Husen ligger inbäddade i den omgivande naturen och alla hus har egen innergård och uppställningsplats för bilen.

Källsprångsvägen

Ett av Viskaforshems nyaste område är Källsprångsvägen, granne med Pumkällehagen. Här byggdes 2020-2021 13 små villor med hyresrätt. Husen är energisnåla och byggda för att förbruka minimalt med värme samtidigt som de skall ge sina hyresgäster ett villaboende av högsta klass med högt ställda krav på material och utformning. Husen ligger inbäddade i den omgivande naturen och alla hus har uteplats, förråd och uppställningsplats för bilen med laddmöjlighet.

Friskafors

Mitt emot Viskaforshallen, bakom den gamla prästgården kommer ditt framtida boende att ligga. Viskaforshem AB bygger här ett boende för dig som är 65 år eller äldre och vill njuta av en nybyggd lägenhet, vacker arkitektur och en underbar vinterträdgård. Närheten till aktiviteter och ett levande centrum med allt från livsmedelsaffär till blomsteraffär är ett stort plus!

Fagersro

På Fagersro har Viskaforshem 24 seniorlägenheter och 8 trygghetsbostäder. Lägenheterna ligger i ett lugnt område med närhet till naturen och ligger dessutom i anslutning till ett äldrecentra.

Svaneholm

Svaneholm är en ort som ligger vid Viskan mellan Kinna och Viskafors, cirka 15 kilometer söder om Borås och cirka 2 kilometer söder om Viskafors. Orten växte från början upp som ett brukssamhälle kring Viskafors gummifabrik och är idag ett populärt område för barnfamiljer eftersom det finns både förskola och skola isamhället. I Svaneholm har Viskaforshem bostäder i två områden:

Bogryd

Längs Bogrydsvägen – granne med Egnahem – ligger 8 lägenhetshus i markplan med egen trädgård och uteplats. Husen är på 2 till 3 rok och byggda i slutet på 80-talet.

Egnahem

Egnahem är ett mycket barnvänligt område med 19 lägenheter på 2 till 5 rok i tvåvåningsfastigheter. Alla lägenheter har balkong. Området ligger nära till lekplats, förskola och skola och har dessutom närhet till den fina naturen i omgivningarna.